Obserwuj w Google News

Michel Moran miał poważny wypadek. Gwiazdor „MasterChefa” trafił do szpitala [WIDEO]

Maciej Friedrich
2 min. czytania
09.08.2019 09:44

Michel Moran zyskał w Polsce ogromną popularność dzięki występom w charakterze jurora w krajowych edycjach „MasterChefa” i „MasterChefa Junior”. Niestety, podczas wakacji w Hiszpanii aktor uległ wypadkowi. W sieci opublikował nagranie ze szpitala, w którym wyjaśnia, co się stało.

Michel Moran miał poważny wypadek. Gwiazdor „MasterChefa” trafił do szpitala [WIDEO]
fot. Artur Zawadzki/REPORTER/EAST NEWS

MasterChef” i „ MasterChef Junior” okazały się prawdziwymi hitami. Emitowane na antenie TVN kulinarne show zyskały wśród widzów ogromną popularność. Duża w tym zasługa odpowiedniego doboru jurorów, którzy imponują fanom nie tylko wiedzą, ale też poczuciem humoru. Polacy bardzo polubili Michela Morana, francuskiego restauratora i mistrza kuchni, który w obu programach występuje od początku.

Niestety, Moran nie ma dla swoich wielbicieli najlepszych wieści. W sieci opublikował film ze szpitala. Jak się okazuje, uległ wypadkowi.

Michel Moran w szpitalu. Co stało się gwiazdorowi „MasterChefa”?

Na Instagramie Michel Moran opublikował nagranie ze szpitala, w którym poinformował fanów, że prawdopodobnie złamał rękę.

Cześć wszystkim. No i tak, leżę w szpitalu. Proszę zobaczyć. To nic poważnego, ale chyba złamałem rękę. Czekam na prześwietlenia i mam koniec wakacji. Niestety, tak to się dzieje. Całuje wszystkich w Polsce i pozdrawiam z Hiszpanii – słyszymy na filmie.

Internauci prześcigali się w publikowaniu komentarzy, w których życzą Michelowi szybkiego powrotu do zdrowia. My oczywiście przyłączamy się do życzeń i mamy nadzieję, że uraz nie jest poważny. Jak widać, restauratora nie opuszcza dobry humor.

Michel Moran — kim jest juror „MasterChefa” i „MasterChefa Junior”?

Michel Moran urodził się w 1965 roku w Paryżu, jest synem imigrantów z Hiszpanii. Studiował we francuskiej szkole hotelarskiej, pracował między innymi w pięciogwiazdkowym paryskim hotelu Royal Monceau. Od 2004 roku jest właścicielem i szefem kuchni warszawskiej restauracji Bistro de Paris. W 2013 roku wydał książkę kucharską „Moje smaki”, która spotkała się z pozytywną reakcję recenzentów. Francuski minister rolnictwa Dominique Bussereau za promowanie narodowych produktów i owoców morza wyróżnił go odznaczeniem Orde du Merite.

 

RadioZET,pl/plotek.pl/MF