0
topscrollRun:
Obserwuj w Google News

Gessler gorzko o Polakach. Wytknęła „prymitywne instynkty” naszego narodu

2 min. czytania
26.06.2023 09:40

Magda Gessler udzieliła wywiadu, w którym skrytykowała Polaków. Gwiazda TVN nie gryzła się w język i gorzko oceniła przekonania rodaków. Komu się oberwało? Restauratorka obaliła znany mit.

magda-gessler-gorzko-o-polakach-wymieniła-prymitywne-instynkty-naszego-narodu
fot. Piotr Kamionka/East News

Magda Gessler zyskała ogromną popularność, gdy TVN zaczął emitować „ Kuchenne rewolucje”. Energiczna restauratorka od razu została jedną z największych gwiazd w Polsce. Wkrótce zaczęła być też jurorką w „ Masterchefie”. Gessler słynie ze swojej bezkompromisowości i nie boi się wypowiadać na różne tematy. Tym razem także nie gryzła się w język i ostro oceniła przyzwyczajenia Polaków. Kogo skrytykowała gwiazda?

Magda Gessler krytykuje Polaków. Gwiazda ma dość ich „prymitywnych instynktów”

Restauratorka niedawno udzieliła wywiadu, w którym pokusiła się o mocną ocenę Polaków. - To jest kołtuńskie społeczeństwo w większości - powiedziała bez ogródek. Teraz ponownie zaskoczyła odważnym stwierdzeniem. Gessler porozmawiała z dziennikarzami Faktu, którzy poprosili, by rozprawiła się ze znanym mitem.

Zdaniem niektórych ryba nie jest dobrym wyborem na stół weselny. Wszystko rzekomo przez nieprzyjemny zapach potrawy. Zdaniem gwiazdy ryba wcale nie śmierdzi i na spokojnie może znaleźć się na stole państwa młodych.

- To już są prymitywne instynkty naszego narodu, że nie jest przyzwyczajony do ryb, bo nigdy świeżych ryb nie dostawał. Tylko zawsze mrożone, ale w tej chwili już mamy dostęp do pysznych, świeżych ryb. Ryba nie śmierdzi, jest najlepszą dietą, jaka może być. A polskie ryby jeziorne są zdrowe i bez rtęci i takie należy jeść - stwierdziła.

Redakcja poleca

W dalszej części rozmowy podała kilka przykładów dań, które powinny znaleźć się na weselnym stole. W pierwszej kolejności wymieniła gazpacho. - Bardzo dojrzałe pomidory. Bez chleba, bez wody, tylko z samym sokiem z pomidorów, świeże ogórki, oliwa z oliwek, dwie - trzy papryki. Nie dodawać cebuli. Dodać jeden ząbek czosnku i odrobinę kminku arabskiego - recytowała przepis naprędce.

Zaskoczeniem może być fakt, że Gessler odradziła podawania na weselu bigosu. - Jeśli bigos jest zimą, to tak. Ale jeżeli jest latem - to nie - podkreśliła. Radziła też, by ze względu na wysokie temperatury rosół wymienić na chłodnik, zupę szczawiową lub botwinę.

Magda Gessler szokuje na Instagramie. Najdziwniejsze posty restauratorki
5 Zobacz galerię
fot. Artur Zawadzki/REPORTER