Filip Chajzer sprzedaje kebab w Warszawie. Tyle trzeba zapłacić za mały z wołowiną
Filip Chajzer otworzył budkę z kebabem w Warszawie. Prezenter oferuje kraftowy Gemüsekebap, wzorowany na legendarnym przysmaku z berlińskiego z Kreuzbergu. Już w pierwszy dzień przed foodtrackiem ustawiła się długa kolejka. Ile kosztuje kebab od Chajzera? Przeglądamy ceny.
![Filip Chajzer otworzył kebab. Jakie ceny?](https://gfx.rozrywka.radiozet.pl/var/g3-radiozetrozrywka/storage/images/plotki/filip-chajzer-sprzedaje-kebab-w-warszawie-tyle-trzeba-zaplacic-za-maly-z-wolowina/23131644-1-pol-PL/Filip-Chajzer-sprzedaje-kebab-w-Warszawie.-Tyle-trzeba-zaplacic-za-maly-z-wolowina_content.jpg)
Filip Chajzer w ubiegłym roku odszedł z "Dzień dobry TVN" i zajął się rozwijaniem własnego biznesu. Prezenter postanowił spróbować swoich sił w gastronomii i otworzyć śniadaniownię, ale z czasem plany uległy zmianie i stanęło na kabebie. Po świętach nastąpiło uroczyste otwarcie Gemüsekebap Kreuzberg w warszawskim Śródmieściu.
Filip Chajzer otworzył kebab w Warszawie
Prezenter zapewniał, że jego kebab nie będzie zwykłą przekąską z kuli mocy jakich wiele, lecz kraftowym tureckim Gemüsekebap rodem z berlińskiego Kreuzbergu. Jak mówił, zależało mu na oddaniu smaku dania, które jadł w latach 90. w Berlinie Zachodnim.
"Czas wywrócić do góry nogami wszystko to, co do tej pory myśleliście o kebabie. Przedstawiam moje wunderwaffe - dwa lata ciężkiej pracy, masa wydanych pieniędzy, tysiące kilometrów na trasie Warszawa - Berlin i oto jest - Kreuzberg Kebap! Rzemieślniczy w każdym detalu!" - pochwalił się w sieci gotowym dziełem.
Kebab Filipa Chajzera - jakie ceny?
Foodtrack z kebabem Chajzera stanął w rejonie biurowców przy ulicy Burakowskiej w Warszawie. W pieszym dniu przed budką ustawiła się długa kolejka osób pragnących spróbować warzywnego kebaba od gwiazdora telewizji. Chajzer osobiście zaangażował się w przygotowanie 50 kanapek, które za darmo rozdał pierwszym klientom.
Ile kosztuje kebab Filipa Chajzera? Za małą kanapkę z wołowiną lub kurczakiem, grillowanymi i świeżymi warzywami, tureckim serem, ziołami i sosami należy zapłacić 32 zł. Duża porcja to wydatek 44 zł. W ofercie znajduje się także opcja wege. Mała porcja kosztuje 32 zł, a duża 37 zł.