slot: premiumboard
slot: topscroll
topscrollRun:
Obserwuj w Google News

Chajzer otwiera kebab w Warszawie. "Jaram się jak wołowina w pierzynce warzyw"

2 min. czytania
25.03.2024 18:21

Filip Chajzer odpadł z "Tańca z gwiazdami", lecz już zakasał rękawy do pracy, bo po świętach rusza z nowym biznesem. Będzie sprzedawał kraftowy, berliński Gemüsekebap. Były prezenter "Dzień Dobry TVN" zdradził, kiedy i gdzie otwiera się jego lokal w Warszawie. 

Filip Chajzer otwiera kebab w Warszawie
fot. Facebook:@filipchajzer
slot: billboard
slot: billboard

W 4. odcinku "Tańca z gwiazdami" z programem pożegnali się Filip Chajzer i Beata Olga Kowalska. Odpadnięcie byłego prezentera "Dzień dobry TVN" było niemałym zaskoczeniem. Sam Chajzer sądził, że brak talentu da się przezwyciężyć ciężką pracą, lecz niestety nie będzie mu dane przekonać o tym jury i widzów. Może w nowej pracy pójdzie mu lepiej. 39-latek pochwalił się, że po świętach rusza z własnym lokalem gastronomicznym. 

Redakcja poleca

Filip Chajzer otwiera berliński kebab w Warszawie

Po odejściu z TVN Filip Chajzer znalazł nowy pomysł na zarobek i postanowił otworzyć budkę z kebabem. Prezenter zapewnia jednak, że nie będzie to standardowy punkt z kulą mocy jakich wiele, lecz kraftowy turecki Gemüsekebap rodem z berlińskiego Kreuzbergu. 

- Dzisiaj ja jestem szczęśliwy, bo od dwóch lat pracowałem nad moim biznesem. Włożyłem w to bardzo dużo czasu i pieniędzy i on rusza 3 kwietnia. Jestem na chwileczkę przed grand openingiem mojego kebaba "Kebab Kreuzberg", rusza obok Arkadii w Warszawie i dla mnie to bardzo ważny moment w życiu, bo przechodzę od show-biznesu do biznesu na poważnie - powiedział Chajzer w rozmowie z "Super Expressem".

Prezenter chciał odtworzyć oryginalny smak dania, które po raz pierwszy jadł w latach 90. w Berlinie Zachodnim, gdy jeździł do ojca pracującego przy tapetowaniu mieszkań. "Jak opisać smak, którego szukam? I tu jest problem. Czuję na języku, a nie umiem znaleźć słow. Może był nawet trochę gorzki, w pierwszej chwili dziwny, w drugiej już doskonały. Jeśli ktoś ma ze mną wspólnotę doświadczeń i umie zawrzeć to w przepis - do wygrania jest złota karta i zapisanie się złotymi zgłoskami w historii firmy" - pisał przed kilkoma miesiącami. 

Ostatecznie udało się stworzyć idealną recepturę, którą klienci będą mogli wypróbować już 3 kwietnia. "Jaram się jak wołowina w pierzynce podsmażanych na masełku warzywek. Gemüse to nowy LiveStyle!" - ekscytuje się w sieci Chajzer. Na razie będzie to jeden kebab w Śródmieściu Warszawy, ale kto wie, jeśli biznes wypali, być może prezenter zdecyduje się otworzyć budki także w innych lokalizacjach. 

Nie przegap
slot: leaderboard_pod_art