Obserwuj w Google News

Magda Gessler sprzedaje grzyby w niebotycznych cenach. Przesada?

2 min. czytania
14.10.2022 09:28

Magda Gessler słynie nie tylko z dobrego smaku, ale także wygórowanych cen w swoich restauracjach i sklepach. Tym razem postawiła na grzyby – ile za podgrzybki czy maślaki zapłacimy u gwiazdy „Kuchennych rewolucji”?

Magda Gessler
fot. JACEK DOMINSKI/REPORTER/East News

Magda Gessler, polska restauratorka znana z programu „Kuchenne rewolucje” emitowanego na antenie TVN, najwyraźniej również mierzy się z inflacją. W marcu zaprezentowała ofertę cateringu wielkanocnego, którego cena przyprawiała o zawrót głowy.

Zobacz także:  Magda Gessler oferuje catering na Wielkanoc. Ceny za majonez czy barszcz są iście zabójcze

Magda Gessler oferuje kurki i maślaki. Ceny zaskakują

Restauratorka niedawno do oferty swoich delikatesów „u Fukiera”, znajdujących się w warszawskiej restauracji o tej samej nazwie, dodała jesienny przysmak – grzyby. W skład nowej propozycji wchodzą zarówno grzyby suszone i marynowane, jak i dania na ich bazie. Znamy dokładny cennik.

Za żur na borowikach i bulionie wołowo-warzywnym w sklepie gwiazdy zapłacimy 47,62 zł. Cena dotyczy 900 ml. W naturalnym, jak zapewnia Gessler, składzie znajdziemy również domowy zakwas, wędzone żeberka i wiejską śmietanę.

Redakcja poleca

Nieco więcej kosztują pulpety z cielęciny w sosie z borowików – za taką samą porcję Magda życzy sobie 57,14 zł.  

Jak przedstawiają się ceny samych grzybów? Słoiczek borowików o pojemności 350 ml to koszt aż 36,19 zł, zaś za tyle samo kurek marynowanych po staropolsku restauratorka żąda 26,67 zł. W ofercie dostępne są również marynowane podgrzybki i maślaki w cenie 22,86 zł. Nie zabrakło grzybów suszonych – całe kapelusze borowików kupimy za 27,67 zł, z kolei borowiki krojone i podgrzybki to wydatek 18,10 zł.

Wybierzecie się na zakupy do delikatesów Magdy Gessler?

Uśmiechnięta Julia Roberts pozuje na ściance
12 Zobacz galerię
fot. Rex Features/East News