MasterChef Junior 6: znamy zwycięzcę programu. Kto został MasterChefem?
Za nami finałowy odcinek 6. edycji "MasterChefa Junior". Finaliści dawali z siebie wszystko, ale ostatecznie z wygranej cieszyła się 11-letnia Jagoda Łaganowska. Czym podbiła serca fanów oraz jurorów show?
![Master Chef Junior](https://gfx.rozrywka.radiozet.pl/var/radiozetsg/storage/images/rozrywka/plotki/masterchef-junior-6-znamy-zwyciezce-programu/16042056-1-pol-PL/MasterChef-Junior-6-znamy-zwyciezce-programu.-Kto-zostal-MasterChefem_content.jpg)
" MasterChef Junior" okazał się strzałem w dziesiątkę, widzowie obserwują zmagania młodych kucharzy z nie mniejszym zainteresowaniem niż "dorosłą" wersję jednego z najpopularniejszych kulinarnych show. Nic w tym dziwnego, często bardzo młode osoby pokazują niezwykły talent, branżową wiedzę, wyobraźnię i ogromną determinację. Za nami finałowy odcinek już 6. edycji, w którym trójka uczestników: Jagoda Łaganowska, Kazik Józefowicz i Staś Zawłocki stanęli do końcowej rywalizacji. Emocji jak zwykle nie brakował, a Anna Starmach, Mateusz Gessler i Michael Moran nie mieli łatwego zadania.
W finałowym odcinku ponownie mogliśmy zobaczyć wszystkich uczestników 6. edycji, którzy obserwowali zmagania trójki finalistów. Młodzi adepci sztuki kulinarnej musieli przygotować menu restauracyjne w zaledwie 120 minut, ale wszyscy poradzili sobie z tym wyzwaniem i zachwycili jury swoimi pomysłami. Zwycięzca mógł być jednak tylko jeden. W "MasterChef Junior 6" zwyciężyła Jagoda Łaganowska.
MasterChef Junior 6: znamy zwyciężczynię. Kim jest Jagoda Łaganowska?
Jagoda Łaganowska ma zaledwie 11 lat, ale kulinarnej wiedzy może pozazdrościć jej wielu znacznie starszych kucharzy. Pochodzi z miejscowości Sosnówiec w województwie kujawsko-pomorskim. Jej marzeniem jest otwarcie własnej cukierni i ma na to duże szansę, jury "MasterChefa Junior" zwrócili uwagę, że wyjątkowo dobrze radziła sobie ze "słodkimi" wyzwaniami, jakie się przed nią pojawiały.
Poza gotowaniem Jagoda jest fanką sportu i pasjonatką podróży, z których stara się przywozić nowe kulinarne doświadczenia i inspirację. Czas pokaże, czy niedługo usłyszymy o utalentowanej 11-latce pracującej w renomowanym lokalu lub nawet zakładającą własny.