Lara Gessler ujawnia kulisy powstawania jagodzianek. To wyjaśnia ceny u Gesslerów
Jagodzianki od rodziny Gesslerów to letni klasyk. Niestety wielu zawraca uwagę na znacznie wyższą cenę wyrobu niż w konkurencyjnych cukierniach. Lara Gessler zdradziła kulisy powstawania wypieku, wyjaśniając tym jego wygórowaną cenę.
![Lara Gessler z kanapką](https://gfx.rozrywka.radiozet.pl/var/g3-radiozetrozrywka/storage/images/newsy/lara-gessler-o-kulisach-powstawania-jagodzinek-to-wyjasnia-cene/23588321-1-pol-PL/Lara-Gessler-ujawnia-kulisy-powstawania-jagodzianek.-To-wyjasnia-ceny-u-Gesslerow_content.png)
Lara Gessler o wysokich cenach w swojej cukierni
Lara Gessler razem z mamą trzyma pieczę nad warszawską cukiernią „Słodki Słony”. To właśnie pod tym lokalem latem pojawiają się kolejki po słynne jagodzianki. I co roku media zasypują artykuły o tym, że wypiek jest znacznie droższy niż w innych miejscach. Co na to przedstawicielka słynnego gastronomicznego rodu? - Ludzie głosują portfelem. Jeśli nadal jesteśmy na rynku, to znaczy, że nasze jagodzianki są tego warte - powiedziała w rozmowie z reporterem Pomponika.
Lara Gessler zdradza kulisy powstawania jagodzianek
Gessler przyznała, że na cenę wpływ mają dobrej jakości składniki oraz fakt, że jagodzianki są robione ręcznie: - Używamy prawdziwego masła, prawdziwych jajek, dużo jagód. Cena wynika też z robocizny - wszystko jest robione ręcznie. Nie ma tam żadnych uproszczeń - przyznała.
Dodała też, że jej rodzice sami opracowali swój przepis na jagodzianki idealne. Jest więc to rodzinny dorobek. - To jest też dorobek moich rodziców i oni pracowali na tę jagodziankę długo, więc kto uznaje, że ta jagodzianka jest tego warta, może zapłacić, ale nikt nikogo nie zmusza - stwierdziła Lara Gessler w rozmowie z Pomponikiem.
Źródło: Radio ZET/Pomponik