slot: premiumboard
slot: topscroll
topscrollRun:
Obserwuj w Google News

Lara Gessler ujawnia kulisy powstawania jagodzianek. To wyjaśnia ceny u Gesslerów

1 min. czytania
06.06.2024 14:27

Jagodzianki od rodziny Gesslerów to letni klasyk. Niestety wielu zawraca uwagę na znacznie wyższą cenę wyrobu niż w konkurencyjnych cukierniach. Lara Gessler zdradziła kulisy powstawania wypieku, wyjaśniając tym jego wygórowaną cenę.

Lara Gessler z kanapką
fot. instagram.com/lara_gessler
slot: billboard
slot: billboard

Lara Gessler o wysokich cenach w swojej cukierni 

Lara Gessler razem z mamą trzyma pieczę nad warszawską cukiernią „Słodki Słony”. To właśnie pod tym lokalem latem pojawiają się kolejki po słynne jagodzianki. I co roku media zasypują artykuły o tym, że wypiek jest znacznie droższy niż w innych miejscach. Co na to przedstawicielka słynnego gastronomicznego rodu? - Ludzie głosują portfelem. Jeśli nadal jesteśmy na rynku, to znaczy, że nasze jagodzianki są tego warte - powiedziała w rozmowie z reporterem Pomponika.

Zobacz także

Lara Gessler zdradza kulisy powstawania jagodzianek

Gessler przyznała, że na cenę wpływ mają dobrej jakości składniki oraz fakt, że jagodzianki są robione ręcznie: - Używamy prawdziwego masła, prawdziwych jajek, dużo jagód. Cena wynika też z robocizny - wszystko jest robione ręcznie. Nie ma tam żadnych uproszczeń - przyznała. 

Redakcja poleca

Dodała też, że jej rodzice sami opracowali swój przepis na jagodzianki idealne. Jest więc to rodzinny dorobek. - To jest też dorobek moich rodziców i oni pracowali na tę jagodziankę długo, więc kto uznaje, że ta jagodzianka jest tego warta, może zapłacić, ale nikt nikogo nie zmusza - stwierdziła Lara Gessler w rozmowie z Pomponikiem.

Źródło: Radio ZET/Pomponik

Nie przegap
slot: leaderboard_pod_art