Zamknij

Nowa funkcja Netflix. Użytkownicy czekali na nią od lat

18.11.2022 12:53

Netflix wprowadził nową funkcję, na którą użytkownicy serwisu czekali od lat. Znacznie ułatwia korzystanie z konta, z wielu urządzeń.

Netflix - materiał pogądowy
fot. Bartlomiej Magierowski/East News

Platforma Netflix ponownie zaprezentowała swoim abonentom kolejną funkcję, ułatwiającą życie. Tym razem skupiono się na użytkownikach korzystających z serwisu na kilku urządzeniach.

Netflix: nowa funkcja platformy streamingowej

Ostatnie miesiące nie były łatwe dla platformy Netflix. Branża streamingowa przeżywa kryzys, a sam serwis musi się mierzyć dodatkowo z konkurencją, która wyrasta jak grzyby po deszczu. Oprócz zalania rynku wieloma produkcjami oryginalnymi, przedstawiciele Netflix chcą przyciągnąć użytkowników również maksymalizacją przyjemności wynikającej z korzystania z platformy.

Jak podaje Onet, Netflix odpowiedział na potrzeby klientów i wdrożył rozwiązanie pozwalające na łatwe zarządzanie urządzeniami, które są podpięte pod konto użytkownika. Dotychczas można było jedynie wylogować się ze wszystkich urządzeń naraz, co było problematyczne, szczególnie dla osób, które logowały się do platformy na nie swoich urządzeniach. Od teraz można wybrać, z którego urządzenia chcemy się wylogować.

Netflix: jak wylogować pojedyncze urządzenia?

Aby skorzystać z nowej funkcji, wystarczy wejść w zakładkę Zarządzaj dostępem i urządzeniami. Tam pojawia się pełna lista wszystkich urządzeń, na których jesteśmy zalogowani do naszego konta. Aby wylogować się z danego telefonu, komputera lub tabletu, wystarczy jedno kliknięcie. Nowa funkcja działa zarówno w wersji przeglądarkowej, jak i w aplikacjach dostępnych w systemach iOS oraz Android.

Zmiana może mieć też związek z walką Netflix z udostępnianiem konta osobom, które nie są rzeczywistymi abonentami. Chociaż kiedyś szefowie platformy zachęcali do dzielenia się hasłem, od niedawna tego typu praktyki są zwalczane systemowo.

loader

RadioZET.pl/Onet.pl